Filipović: Svedok optužbe rekao da ne poznaje Duška Arsića

Jovana Filipović
Izvor: Kosovo Online

Pred Specijalnim odeljenjem Osnovog suda u Prištini danas je ispitan svedok optužbe u slučaju koji se vodi protiv Duška Arsića iz Matičana, kod Prištine, za navodni ratni zločin počinjen na Kosovu tokom 1999. godine.

Advokat Jovana Filipović izjavila je za Kosovo onlajn da je svedok optužbe izjavio da ne poznaje optuženog.

"To je još jedan od svedoka optužbe u nizu koji su izjavili da ne poznaju Duška Arsića, da ga nikada ranije nisu ni videli, niti su čuli da je on učinio bilo kakvo krivično delo, ponajmanje ne delo koje mu se optužnicom stavlja na teret. Tako da, ovakvim tokom stvari trebalo bi da Duško Arsić bude oslobođen i nadamo se da i sud razmišlja u istom pravcu i da će presuda na kraju biti oslobađajuća“, rekla je Filipović.

Zastupnica Duška Arsića se zahvalila svedoku što se odazvao sudu, jer kako je rekla, ovakvi iskazi idu u korist Dušku Arsiću.

"Ono što smo do sada imali prilike da vidimo jeste da je svedok danas izjavio čak da je čuo da su neka lica vršila krivična dela koja se stavljaju na teret Dušku, ratni zločin nije pomenuo čak ni selo iz kojeg je Duško, Matičane, već je čuo da su to neka druga sela iz prištinskog okruga. Kratko je izjavio da ga ne zna, nije čuo za njega, ni pre, ni posle sukoba na Kosovu i nije pomenuo čak ni njegovo selo već je pominjao ta druga sela“, rekla je Filipović.

Naredna ročišta zakazana su 21. i 24. novembra.

Inače, pred Osnovnim sudom u Prištini uporedo vodi i parnični postupak za uzurpaciju imovine Duška Arsića.

Krivični postupak koji se vodio zbog legalizacije lažnog sadržaja završen je prvostepenom osuđujućom presudom protiv I. M. kojom je on osuđen na tri godine zatvora, čime je, prema rečima Filipović, potvrđeno da je Arsićima imovina oduzeta nezakonito.

Duško Arsić uhapšen je 8. decembra 2021. godine na prelazu Jarinje, u prisustvu dvoje maloletne dece, nakon što je došao da reši probleme oko uzurpirane imovine u selu Matičane, kod Prištine.