Fon Kramon: Lokalni izbori na Kosovu i izbori u Srbiji prepreka za napredak u dijalogu

Viola Fon Kramon.jpg
Izvor: Reporteri

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola Fon Kramon je rekla da su predstojeći lokalni izbori na Kosovu, ali i izbori najavljeni u Srbiji za sledeću godinu, prepreke za napredak u dijalogu, prenosi Reporteri.

Po njenom mišljenju, mnogo zavisi od političke volje, kako je rekla, i Evropska unija bi trebala da bude oprezna s ulaganjima u obe zemlje, osvrnuvši se na IPA fondove, koji po njenom mišljenju treba da postave stroge uslove kada je u pitanju novac.

"S obzirom na to da zajedno sa IPA fondovima imamo velike investicione programe, bilo bi primereno postaviti stroge uslove kada je novac u pitanju. S jedne strane, naravno, volimo videti demokratizaciju u obe zemlje, ali moramo videti kako možemo iskoristiti taj novac i ulaganja za mali politički pritisak na aktere na terenu", izjavila je ona.

mara
14. Septembar 2021.
Fon Kramon ti si toliko nebitna EU da oni kada cuju tvoje misljenje ili obrazlozenje za nesto,ja verujem da oni tog momenta skinu svoje carape ako ih nose i diraju nozne prste i masiraju stopala.toliko o Fon Kramon injenoj funkciji u EU.