Fon Kramon: Nova vlada treba da ubedi Francusku da je Kosovo sve ispunilo za viznu liberalizaciju

Klan Kosova
Izvor: Klan Kosova

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon pozvala je novu vladu da se uključi u dijalog sa skeptičnim zemljama EU kako bi ih ubedila da Kosovo zaslužuje liberalizaciju viznog režima, prenosi Gazeta ekspres.

Fon Kramon je u izjavi za Kosovo pres izjavila da je sada najvažnije da se uspostavi komunikacija sa Vladom Francuske.

"Liberalizacija viznog režima je u rukama Saveta, države članice EU moraće da daju zeleno svetlo za liberalizaciju viznog režima. Međutim, to ne znači da vlada Kosova ne može ništa da učini. Put napred je osigurati da se vlada Kosova uključi u dijalog sa onim državama članicama koje su trenutno skeptične. Što je najvažnije, francuska vlada mora biti uverena da je Kosovo spremno za liberalizaciju viznog režima“, rekla je fon Kramon.

Kako je dodala, nova vlada treba da se pobrine da kosovske institucije mogu da se pozabave onim što traži Francuska ili druge države članice.

"Bilo bi dobro utvrditi koji su to određeni aspekti zašto su toliko nevoljni do sada, a zatim Kosovo treba da poboljša te aspekte“, rekla je fon Kramon.

Poznavaoci evropskih integracija, sa druge strane, nisu optimistični da će se liberalizacija viznog režima dogoditi ove godine.

Thaqi
20. Mart 2021.
Da ubedimo israle💪
Zoran
20. Mart 2021.
Lobista.