Fon Kramon: U dijalogu ima još puno drugih hitnih stvari pored ZSO

Klan Kosova
Izvor: Klan Kosova

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon, navela je za Kosovo onlajn povodom nedavne posete specijalnog izaslanika SAD Metju Palmera i specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka Beogradu i Prištini, da je veoma bitno "da imamo SAD na našoj strani u dijalogu i potrebne su nam zbog stabilnosti na duže staze".

Kako ističe "specijalni predstavnik Palmer je počeo da radi pod administracijom predsednika Trampa, ali se nada da će sada moći da nastavi svoj rad na način, koji zaista pomaže multikulturalnoj saradnji".

"Evropski akteri sigurno cene posvećenost predsednika Bajdena i da, region zaista treba podršku SAD. Zajednica srpskih opština je sigurno jedno od pitanja, ali ima toliko toga što bi srpska zajednica mogla da uradi na tom procesu. Verujem da u dijalogu ima drugih hitnih stvari, ali se nadam da će jun predstavljati svež start u procesu", navela je Viola fon Kramon. 

Moi
07. Jun 2021.
Bravo von cramon
Miodrag iz Peći
07. Jun 2021.
Opet lobiranje. Zašto govori o ponovnom startu pregovora, valjda se radi o nastavku.
Drugo. Koje to stvari treba da uradi po Violi već da glavu postavi na panj da bi je Albanci lakše sekli. Znam otprilike šta Violu boli i što joj kida debele žice (viola je žičani instrument nešto između violine i kontrabasa) a to je uska povezanost sa srpskom državom i predsednikom Vućićem jer kako Vjosa nije predsdnica svih građana Kosova* i svuda i na svakom mestu negiraju postojanje Srpske Zajednice, srpskog jezika i Srpske Pravoslavne Crkve i ne daju ustavom zagarantovana ministarska mesta, prekrajaju volju bošnjačkog, romskog i goranskog glasača samo zato jer su za njih glasali Srbi. Znam gde te svrbi jer će na prestojećim lokalnim izborima opet u svih deset srpskih opština Srpska Lista imati apsolutnu vlast a u enklavama poput Goraždevca ćemo glasati za onu albansku partiju koja je i do sada koliko toliko izlazila u susret Goraždanima.