Fon Kramon: Vizna liberalizacija za Kosovo i dijalog treba da ostanu odvojena pitanja

Viola fon Kramon
Izvor: Lajmi

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon izjavila je da je vizna liberalizacija za Kosovo davno zakasnila i da mora biti bezuslovno odborena. 

Fon Kramon je na Tviteru navela da vizna liberalizacija za Kosovo i dijalog pod pokroviteljstvom EU treba da ostanu odvojena pitanja. 

"Vizna liberalizacija davno je zakasnila i mora da se bezuslovno odbori , pri čemu je njeno današnje uklanjanje sa dnevnog reda Saveta EU apsolutno neprihvatljivo. Vizna liberalizacija i dijalog Kosova i Srbije koji vodi EU moraju da ostanu odvojena pitanja!", rekla je Fon Kramon. 

Ona je uz objavu postavila i izjavu koju je potpisalo nekoliko evroposlanika, među kojima i Lukas Mandl, a u kojoj se, između ostalog navodi, navodi da što pre treba ispuniti obećanje o viznoj liberalizaciji. 

"Čvrsto verujemo da je mesto Kosova u EU i nadamo se da će prvi korak u tom pravcu biti trenutna bezuslovna potvrda datuma liberalizacije viznog režima. Mirno rešavanje trenutne krize na severu Kosova samo će dodatno potkrepiti taj put", navodi se u izjavi.