Gaši: Smena Veljiua iz predsedništva DSK je puč i poniženje

Dardan Gaši
Izvor: Ekonomia Online

Bivši ministar Dardan Gaši u izjavio je da je protiv bivšeg člana predsedništva Demokratskog saveza Kosova Abeljarda Tahirija izveden puč i naglasio da nije mogao da bude smenjen na takav način, prenosi Ekonomija onlajn.

Gaši navodi da, bez obzira na to da li je Veljiu zaslužio smenu ili ne, DSK kao institucionalna stranka nije trebalo na takav način da postupi protiv njega.

"Ova smena je kao državni udar, a ne deo demokratskih i institucionalnih postupaka. Tačno je da DSK u Podujevu više nije bio potreban Agim Veljiu, ali taj način otpuštanja nije dobar za Demokratski savez Kosova ", rekao je Gaši.

On je poslaniku DSK Džaferu Tahiriju u „Debati plus“ rekao da ne postoji veće poniženje od onog koje je učinjeno prema Veljiuu.

"Šta želite da pokažete ovakvim postupcima, da ste sada postali još stranka koja otpušta ljude zbog interesa Ljumira Abdidžikua", rekao je Gaši i naglasio da je Agim Veljiu pet puta pobedio na izborima u Podujevu i da se ne može smatrati gubitnikom samo zato što je jednom izgubio trku.