Gaši upozorava: Spremamo tužbu protiv KEDS zbog restrikcija u Obiliću

Džafer Gaši
Izvor: Telegrafi.com

Gradonačelnik Obilića Džafer Gaši upozorio je da će biti podneta tužba sudu protiv Kosovske kompanije za distribuciju električne energije, zbog smanjenja isporuka struje sa kojima se suočavaju stanovnici te opštine, prenosi Telegrafi.

Gaši kaže da po zakonu Obilić kao opština koja proizvodi struju ne bi trebalo da ima prekide u snabdevanju. On je rekao da povremeno nema struje po dva sata, a da je KEDS po zakonu obavezan da Obilić snabdeva strujom 24 časa.

"Imamo dogovor sa KEDS-om. Ako se tako nastavi, bićemo spremni da sa preduzećima i domaćinstvima podnesemo tužbu sudu za štetu koja im je naneta tokom nestanka struje", naveo je Gaši.

On ističe da je jedan od najvažnijih projekata koji će biti završen u ovom mandatu projekat gradske toplane.

"To će biti po fazama, prva faza će biti Obilić, Mazgit i Miloševo. Za početak projekta proširenja mreže izdvojeno je dva miliona iz budžeta i nadam se da će to biti kontinuirano u naredne četiri godine. Mislimo da ćemo projekat završiti", naglašava Gaši. 

Osim završetka projekata koji su započeti u prošlom mandatu, predsednik opštine Obilić kaže da će tokom četiri godine ulagati u mnoge druge projekte u zdravstvu, obrazovanju, infrastrukturi, a da očekuje podršku kosovskih institucija za implementaciju zajedničkog projekta sa Kosovskom energetskom korporacijom (KEK) u vezi sa izgradnjom zelenog parka, čija je vrednost oko 60 miliona evra.