Gašić: Zahvalnost na podršci Maroka u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije

Bratislav Gašić sa ambasadorom Maroka
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se sa ambasadorom Maroka u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom i tom prilikom zahvalio na principijelnoj podršci Kralјevine Maroko u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Gašić je sa ambasadorom Maroko u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlјe u oblasti unutrašnjih poslova, pre svega u oblasti suzbijanja iregularnih migracija i borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Ambasador Belhaž naglasio je prijatelјske odnose dve zemlјe u političkoj i ekonomskoj saradnji i naveo da bi u tom maniru trebalo nastaviti i unapređenje saradnje Srbije i Maroka u oblasti bezbednosti.

S obzirom na uspešne rezultate koje je Maroko pokazao u dosadašnjoj borbi protiv terorizma i ekstremizma, ministar Gašić je istakao da je Srbija zainteresovana za razmenu iskustava u toj oblasti i da se zajednički treba boriti protiv tog globalnog problema, jer se nikad ne zna gde će se naredni teroristički akt dogoditi.

Ambasador Belhaž uputio je poziv ministru Gašiću da u narednom periodu poseti Maroko i sastane se sa ministrom unutrašnjih poslova te zemlјe.

Kako se navodi, Gašić se danas sastao i sa ambasadorom Švajcarske Ursom Šmidom, sa kojima je razgovarao o saradnji u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar Gašić i ambasador Švajcarske istakli su dobru policijsku saradnju dve zemlјe i naveli da postoji prostor za njeno dalјe unapređenje, naročito u oblasti ilegalnih migracija.

Ministar Gašić i ambasador Šmid razgovarali su i o dobrim ekonomskim odnosima dve zemlјe, kao i pomoći koju Švajcarska Konfederacija pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.