Gervala: Članstvo Kosova u SE bilo bi dobro za sve, i za manjine

Donika  Gervala
Izvor: Klan Kosova

Ministarka spoljnih poslova Donika Gervala izjavila je za grčke medije da Kosovo nikoga ne tera da glasa za njegov prijem u Savet Evrope, kao i da aplikacija za članstvo neće oštetiti nikoga, prenosi Kljan Kosova.

"Smatramo da je aplikacija za članstvo, kao i samo članstvo u Savetu Evrope veoma pozitivno za sve, a posebno za našu zemlju. To je dobro za albansku većinu građana, ali i za sve manjine, srpsku i sve ostale, Bošnjake, Rome...", istakla je Gervala.

Ona je naglasila da niko neće biti oštećen, a da bi članstvo Kosova doprinelo bezbednosti na Zapadnom Balkanu.

"Verujemo da će sve članice Saveta Evrope, priznale Kosovo ili ne, videti ovu priliku. Ako Kosovo, koje je poslednja zemlja na Zapadnom Balkanu koja nije članica Saveta, uspe, to će biti pobeda za sve. Za zaštitu ljudskih prava, za pravdu. Biće to pobeda za sve na Kosovu, kao i za stabilnost regiona. Dakle, ne teramo nikoga da glasa za nas, već pokušavamo da ubedimo sve naše prijatelje i druge zemlje da nam pomognu da se pridružimo Savetu Evrope", rekla je Gervala i dodala da je prijem Kosova u Savet Evrope trebalo da se dogodi odavno.