Gervala i Kusari Ljilja u Kanadi o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Gervala i Kusari Ljilja u Kanadi
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova Kosova

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala i šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja sastale su se sa članovima poslaničke grupe prijateljstva sa Kosovom u parlamentu Kanade, sa kojima su razgovarale o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Gervala i Kusari Ljilja su tokom sastanka istakle da je prijateljstvo Kosova i Kanade zasnovano na zajedničkim demokratskim vrednostima i bilateralnoj saradnji.

Kako je saopšeno iz Ministarstva spoljnih poslova, podrška Kanade u multilateralnim forumima, članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama, kao i proširenje saradnje u novim oblastima, bile su glavne teme sastanka.

Gervala i Kusari-Ljilja su upoznale kanadske poslanike sa političkim procesima na Kosovu, sa "napretkom postignutim u mnogim oblastima, bezbednošću u regionu, napadima Srbije i integracionim procesima kroz koje Priština prolazi".

Kanadski poslanici su izrazili interesovanje za političku situaciju na Kosovu, kao i mogućnosti za ekonomski razvoj.

"Oni su izrazili spremnost za sprovođenje zajedničkih projekata u oblasti privrede, ali i želju da pomognu Kosovu u integracionim procesima i globalnim inicijativama", dodaje se u saopštneju.