Gervala poručila DPK: Specijalni sud nije formirala Srbija, nego ste vi glasali za njegovo osnivanje

Donika Gervala
Izvor: Reporteri

Kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala, oštro je kritikovala Demokratsku partiju Kosova na današnjoj plenarnoj sednici Skupštine Kosova rekavši da korupcija nije izum vlade već DPK i podsetila je tu partiju da su glasali za Specijalni sud, prenosi Reporteri.

"Obraćam se poslanicima DPK, korupcija nije naš izum. Naša vlada je izabrana sa mandatom za borbu protiv kriminala i korupcije, vi ste odgovorni za korupciju“, rekla je Gervala.

Dodala je da Specijalni sud nije pao s neba i podsetila da su poslanici DPK glasali za njega.

"Specijalni sud, nije formirala Srbija, već vi. Zašto se jednostavno niste borili, niste preduzeli ništa u vezi sa suđenjem posleratnih zločina, pokušali ste da izbegnete suđenje za zločine na Kosovu. Specijalni sud nije pao s neba, ova koalicija ga nije stvorila. Vi ste odgovorni za ono što se dogodilo vašim liderima u Hagu, ne obmanjujte svoje glasače, znate da imate vremena, ali mi nemamo. Kao ministar spoljnih poslova, obavezala sam se da ću zastupati interese Republike Kosovo na što dostojanstveniji način u međunarodnoj areni, da ste znali bolje, učinili biste to“, rekla je Gervala.