Gervala Švarc danas u Preševu

Gervala u poseti Preševskoj dolini
Izvor: Gazeta Express

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala-Švarc najavila je da će "danas prvi put otići u Preševsku dolinu".

Ona je na svom Fejsbuku napisala da će prvo posetiti Bujanovac, zajedno sa profesorom Redžepom Đerđinijem, gde će se sastati sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem.

"Sa danom zakašnjenja, uskoro krećem u prvu posetu Preševskoj dolini. Osećam se veoma privilegovanim da u ime vlade Kosova posetim institucionalne predstavnike i građane opština u Dolini i da razgovaram i izbliza vidim kako možemo da produbimo našu saradnju”, napisala je ona.

Dodala je da je da će tokom dana otići u Preševo, gde će se sastati sa gradonačelnicom Arditom Sinani, ali i da će imati sastanke sa odbornicima I predstavnicima albanskih političkih partija i studentima.

Kosovsko Ministarstvo juče je saopštilo da je "Gervali Švarc zabranjen odlazak u Preševsku dolinu", što je demantovala Kancelarija za KIM navodeći da je njena poseta centralnoj Srbiji odobrena i da može da poseti pomenute opštine u skladu sa važećim sporazumom i bez statusnih oznaka, a da je dokaz za to mejl kojim prištinski oficir za vezu zahvaljuje oficiru za vezu Beograda povodom odobravanja posete.