GI SDP najoštrije protestuje zbog Kurtijeve izjave da je Oliver Ivanović bio ratni zločinac

GI SDP
Izvor: TV Most

GI SDP protestvovala je povodom izjave Aljbina Kurtija da je Oliver Ivanović ratni zločinac, uz podsećanje da i nakon 21 meseca ubice i nalogodavci nisu pronađeni.

„GI SDP najoštrije protestuje zbog izjave kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija koji je gostovao na televiziji N1, i za pokojnog lidera GI SDP Olivera Ivanovića rekao da je bio ratni zločinac, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima .

Istražni i pravosudni organi Euleksa i Kosova koji su vodili postupak protiv Olivera Ivanovića nisu imali skoro nikakve dokaze već su samokreirali optužbe na osnovu izjava pojedinih nekredibilnih Albanaca. O tom postupku je itekako gospodin Kurti upoznat i njegova jučerašnja izjava je krajnje neljudska. Podsećamo ga da je prošao 21 mesec od ubistva srpskog političara, a ubica i nalogodavci i dalje nisu pronađeni" piše u saopštenju.

U ovoj inicijativi podsećaju da je Kurti "obećao da če prvenstveno suzbiti kriminal i korupciju na Kosovu i da će od njega tražiti da institucionalno radi na pronalaženju ubice Olivera Ivanovića“.

Aljbin Kurti je za televiziju N1 objasnio zašto Ivanovića smatra ratnim zločincem, rekavši da je to tvrdio i Bernar Kušner u svojoj knjizi, a "on je dobro poznavao situaciju jer je bio šef Unmika 2000. Ivanović je bio među čuvarima mostova… on nije krio da je bio u paramilitarnim jedinicama...", dodao je Kurti.