Gojković: Opozicija nastavlja napade da bi prikrila svoj neuspeh

Maja Gojković
Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković ocenila je kao očekivano to što orkestirani napadi opozicionih lidera Dragana Ðilasa i Borisa Tadića ne prestaju ni danas, kada je Srbija postigla još jedan od važnih uspeha, ovaj put u Vašingtonu, prenosi Tanjug.

"Kao što je očekivano i po starim navikama, u danima kada je Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, postigla važan uspeh u Vašingtonu i napravila ogroman iskorak u zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji i naših nacionalnih interesa, ne prestaju orkestrirani napadi Ðilasa i Tadića, i njihovih pulena i saradnika", navela je Gojković u sapoštenju.

Prema njenim rečima, taj horski nastup i njihova lažna briga za Srbiju motivisani su isključivo potrebom da prikriju sopstvenu odgovornost za promašene odluke i stavove iz prošlosti, u želji da sebe amnestiraju.

"Na njihovu nesreću gradani Srbije nisu oboleli od kolektivne amnezije. Naprotiv, gradani Srbije dobro pamte njihove 'uspehe' i upravo zato nemaju sluha za njihovu politiku", rekla je Gojković.

Pored nekih faktora u Prištini, kako dodaje, potpisani sporazum je očigledno trn u oku i onima u Beogradu kojima je loše sve što je dobro za Srbiju i koji su svih ovih dana glasno i neumorno navijali protiv uspeha srpske delegacije.

Za njih je, prema rečima Gojković, svaki uspeh Srbije poraz ako ga ostvari Aleksandar Vučić, jer je njima i od dobra Srbije draža šteta koju bi eventualno mogli da nanesu Aleksandru Vučiću.

"Doduše, nije taj dogadaj, koji je od ogromnog značaja i za Srbe na Kosovu i Metohiji, za zaštitu crkava i manastira, za jačanje odnosa Srbije i SAD, kao i za stabilizaciju prilika u regionu, za njih posebna prilika da, radeci protiv Vučića, rade protiv Srbije. Naprotiv, njima povod i nije ključan, oni to rade po navici i refleksu", navela je Gojković.

Kako kaže, svoju "brigu" o nacionalnim interesima dok su bili na vlasti su pokazivali samo potkopavanjem i uporenim slabljenjem pozicije Srbije po pitanju Kosova, kao i pokornim odnosom sluge prema svakom pritisku, zbog kojeg su uvek davali i više od onog što se od njih tražilo.

"Nije predsednik Vučić, koji je uporno i neumorno branio interese naše zemlje, ni na koji način mogao da ponizi Srbiju, već su to radili oni koji su svojom katastrofalnom politikom udaljili Srbiju od južne pokrajine, a zemlju doveli na ivicu propasti. Njihovi postupci i danas govore najbolje o njima samima i politici koju vode, a koja nema ni podršku ni razumevanje grdana Srbije", navela je Gojković u saopštenju.

Ja
07. Septembar 2020.
Nema vise diskusije u cemu ni djilasovci ni albanci nerazumem nema vise diskusije ova je zavrsena prica i tacka