Gračanica: Paketi pomoći romskim porodicama

Srđan Popović - podela pomoći
Izvor: Naša Gračanica

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas, zajedno sa predstavnicima Danskog saveta za izbeglice “"Help" i Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju, romske porodice u Gračanici i uručio im pomoć.

Popović je prilikom ove posete obećao veća ulaganja i nove radove na poboljšanju uslova za život Roma u Gračanici.

„"Opština je uspela da obezbedi pomoć, u vidu paketa sa životnim namernicama, za sve romske porodice na našoj teriotriji. Pre dva dana imao sam sastanak sa predstavnicima Roma na kojem smo razgovarali o problemima sa kojima se suočava ova zajednica i već danas krećemo sa njihovim rešavanjem. Uspeli smo da obezbedimo parcelu za groblje, koje ćemo i ograditi. Danas smo obišli ulice koje je potrebno asfaltirati, a pokušaćemo da regulišemo i kanalizaciju. Opština ima dobru saradnju sa romskom zajednicom i sve probleme rešavamo zajedno", rekao je Popović.

Predstavnici Roma zahvalili su se lokalnoj samoupravi i predsedniku Popoviću na pomoći u teškim trenucima i podršci u uslovima pandemije koronavirusa.

"Zahvaljujemo na današnjoj pomoći, hvala na obećanju da će rešiti problem groblja, srediti ulice i na stalnoj brizi za romsku zajednicu", kazao je jedan od članova zajednice Safet Ragipi.

Pomoć su dobile sve porodice u romskoj mahali, a ukupno je podeljeno 165 paketa hrane i higijenskih sredstava, koji su obezbeđeni u saradnji sa Danskoim savetom za izbeglice "Help" i Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju, navodi se u tekstu na zvaničnoj veb stranici Opštine Gračanica.

Kako se dodaje, paketi sa osnovnim životnim namernicama i higijenskim sredstvima biće podeljeni i ostalim romskim porodicama u opštini Gračanica.

Opština Gračanica je do sada podelila više od 800 paketa i nekoliko tona brašna, kao pomoć socijalno ugroženim porodicama.