Gračanica: Popović uručio aparat za laboratorijsku dijagnostiku Domu zdravlja u Ugljaru

Gračanica Dom zdravlja u Ugljaru
Izvor: Opština Gračanica

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas Dom zdravlja u Ugljaru i tom prilikom uručio hematološki analizator i zaštitnu opremu.

U pratnji direktora zdravstva Aleksandra Popovića, direktora KBC-a Bratislava Lazića, Popović je direktoru Doma zdravlja u Ugljaru Jordanu Petroviću uručio aparat za laboratorijsku dijagnostiku i zaštitnu opremu.

Popović  je istakao da će opštinsko rukovodstvo nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem pre svega u nabavci savremene opreme.

„Danas smo donirali jedan vredan aparat to je krvni analizator, do sada su meštani sa ovog područija morali da idu u Gračanicu da rade krvne analize, od danas će te analize moći da odrade i ovde u Domu zdravlja u Ugljaru. Mi smo veoma zadovoljni radom ove institucije koja se uspešno borila i tokom kovid pandemije”, rekao je Popović.

Popović je najavio i izgradnju novih prostorija za Dom zdravlja u Ugljaru.

“Ono što mi je posebno drago jeste da će Dom zdralja u Ugljaru uskoro imati nove prostorije zahvaljujući našoj vladi Republike Srbije i Kancelariji za KiM, isto tako moram da pohvalim i rad Privremenog organa u Kosovu Polju koji je marljivo radio i insistirao na tom projektu, a Opština Gračanica će i dalje pomagati naše institucije i trudićemo se da omogućimo što bolje uslove za lečenje pacijenata na našim prostorima“ rekao je Popović.

Direktor Doma zdravlja u Ugljaru Jordan Petrović zahvalio se predsedniku Popoviću i opštinskom odeljenju zdravstva na vrednoj donaciji.

„Krvni analizator će umnogome doprinet poboljšanju rada analiza svih pacijenata u enklavi. Do sada smo radili analize u Gračanici ili Lapljem Selu a sada će sve analize moći da se urade ovde u Domu zdravlja u Ugljaru“, kazao je Petrović

Dr Petrović je dodao da je potreba Doma zdravlja za ovim aparatom bila velika i da je njegov značaj u daljem radu nemerljiv.