Građani Severne Mitrovice o peticiji: Očekujemo da narod sam izabere svoje predstavnike

Potpisivanje peticije u Severnoj Mitrovici
Izvor: Kosovo Online

Građani Severne Mitrovice poručili su za Kosovo onlajn da se nadaju da će peticija za opoziv gradonačelnika uspeti nakon čega očekuju održavanje izbora na kojima će građani izabrati svoje predstavnike.

Boban Dimitrijević istakao je da je obavio svoju građansku dužnost i da se nada najboljem.

"Neko je nakaradnim administrativnim uputstvom tražio ovu celu proceduru što ja smatram da nije u skladu sa zakonom. Mi znamo da su gradonačelnici u ove tri opštine na severu dobili tri do četiri posto glasova i smatramo da je to nelegitimno. Kao svaki građanin Severne Mitrovice koji se nalazi na biračkom spisku, smatrao sam da treba da dođem da potpišem ovaj zahtev za peticiju", kazao je Dimitrijević.

Drugi meštanin izjavio je da je cela akcija dobro organizovana i da je zadovoljan što je potpisao peticiju.

"Nadam se da će doći do te legalne smene sadašnjeg gradonačelnika i da će ubuduće biti organizovani neki fer izbori. Želimo da na mesto gradonačelnika dođe čovek koji zaslužuje izbor od strane Mitrovčana, odnosno građana Severnog Kosova. Svejedno je da li se radi o Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom potoku ili Zvečanu, ali treba to da se sprovede na fer i pošten način i da građani imaju svog pravog predstavnika", ističe on. 

Dojčin Dančetović izjavio je da ima pozitivna očekivanja i da se nada se poput ostalih građana da će da bude bolje posle usvajanja peticije.

"Ovo do sad, ovo je bolesna situacija i nije nikako dobro. Gradonačelnici moraju da budu naši, naravno, oni koje narod izabere, a ne koje sila postavi", zaključio je Dančetović.