Grčka ne priznaje nezavisnost Kosova i neće menjati stav

grčka zastava
Izvor: Facebook

Ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Diakofotakis kaže da je stav Grčke da ne priznaje nezavisnost Kosova dobro poznat i da će ostati nepromenjen, prenosi Tanjug.

Pisani odgovor ambasade Grčke agenciji Tanjug je usledio nakon izjava analitičara spoljne politike Dejvid Filipsa i Danijela Servera da će Grčka promeniti stav i verovatno priznati Kosovo.

"U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, Grčki stav o nepriznavanju Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen", navodi se u pisanom odgovoru Diakofotakis koji jeTanjugu prosledila njegova pres služba.

Filips i Danijel Server izjavili za su za RTV Dukađini da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale Kosovo promenti svoje stavove, osim Grčke.

"Grčka će vrlo verovatno priznati Kosovo. Zid koji je stvoren time što pet zemalja nije priznalo Kosovo uskoro će početi da se ruši, kada Grčka ili neka druga zemlja odluči da prizna Kosovo", rekao je Filips.

Filips i Server smatraju da bi stavove pet zemalja članica EU trebalo videti posle okončanja dijaloga Beograda i Prištine.

 

 

Miodrag iz Peći
14. April 2021.
Toluko su Albanci sa KiM ubeđeni u Sefrverove reči da je i Gervala na zasedanju SB UN da sa Grčkom zajedno radi u očuvanju istorijsnih spomenika.
Ja
14. April 2021.
Svi koji su priznali kosovo priznali su albansko zlo i lazi !!!!!!
Hasi
14. April 2021.
Priznace priznace jos malo dosao kraj i gotovo