Grenel: Kurtija su kritikovali i demokrate i republikanci tokom posete SAD

Ričard Grenel
Izvor: Gazeta Express

Nekadašnji izaslanik SAD za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel izjavio je da nije netačno reći da kosovski premijer Aljbin Kurti tokom posete SAD nije imao sastanke u Beloj kući. 

Grenel je tako reagovao na Tviteru na objavu američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera na istoj društevnoj mreži o lokaciji sastanka Kurtija i savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena. 

"Nije netačno reći da Kurti nije imao sastanak u Beloj kući. Iako je tačno da se neki sastanci održavaju u Ajzenhauerovoj izvršnoj kancelariji, Kurti nije bio nagrađen sastankom u kancelariji savetnika za nacionalnu bezbednost, Ruzveltovoj sobi ili Ovalnoj sobi. Mogao je - ali nije", naveo je Grenel na Tviteru.

On kaže i da se Kurti tokom posete SAD suočio sa veoma oštrim kritikama demokrata i republikanaca u Kongresu.

"Kurti se takođe suočio sa veoma oštrim kritikama demokrata i republikanaca u Kongresu tokom svojih sastanaka na Kapitol hilu. Bio je pun izgovora, a ne novim idejama. Američki političari nisu bili srećni što je odbio pomoć američke vlade u vezi sa čistom energijom", naveo je Grenel.