Grenel na Instagramu objavio fotografije sa jezera Gazivode

Grenel instagram
Izvor: Instagram

Specijalni predstavnik američkog predsednika za dijalog Ričard Grenel objavio je danas na Instagramu fotografije, sa portala Kosovo Onlajn, mosta koji se nalazi u Brnjaku kod Zubinog Potoka i jezera Gazivode.

Grenel je u storiju na Instagram nalogu objavio dve fotografije sa portala Kosovo Onlajn ne krijući oduševljenje zbog poteza Srba sa severa Kosova.

U znak podrške američkom predsedniku Trampu Srbi na severu Kosova danas su na brnjačkom mostu i na brani jezera Gazivode postavili velike transparente.

Grenel je na fotografijama označio jezero Gazivode koje se nalazi na severu Kosova i američkog predsednika Trampa.

Nešto kasnije se večeras oglasio i na Tviteru, podsetivši da su se delegacije Kosova i Srbije na razgovorima u Vašingtonu 4. septembra sporile i oko imena ovog jezera. Albanci jezero Gazivode zovu Ujmani. 

"Кako nazvati jezero na Kosovu i u Srbiji predstavljalo je ozbiljnu prepreku uprkos tome što su SAD kovale kompromis da pokrenu studiju izvodljivosti za stvaranje radnih mesta i više energije za region... pa su se obe strane složile oko novog imena: Jezero Tramp", naveo je Grenel u tvitu.

Na mostu je postavljen transparent sa porukom na engleskom "Predsedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju vam na tome što donosite mir".

Na brani jezera Gazivode poruka je još sažetija i emotivnija, i glasi "Jezero Tramp".

Poruke podrške poslali su zbog njegove borbe za mir i napredak u ovom regionu i angažovanja u dijalogu Beograda i Prištine.