Grenel: Trampov tim postigao četiri sporazuma između Kosova i Srbije

Ričard Grenel
Izvor: Reporteri

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel nazvao je patetičnom izjavu novinara Lorensa Normana koji je rekao da je Evropska unija bila nezadovoljna načinom na koji se administracija Donalda Trampa bavila pitanjem dijaloga Kosova i Srbije.

Grenel je tako odgovorio na tvit Normana koji je istakao da je bez presedana to što je Brisel oštro kritikovao kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

„Nikada nisam video da Brisel tako oštro kritikuje Kosovo. To je bez presedana. To verovatno odražava pravi bes prema Aljbinu Kurtiju. Bilo je dosta evropskog nezadovoljstva načinom na koji se američka politika bavila ovim pitanjem pod Trampovom administracijom, ali istina je da su stvari još gore“, napisao je Norman na Tviteru.

Grenel je ovu objavu nazvao patetičnom dodavši da je Trampova administracija postigla četiri sporazuma između Kosova i Srbije.

“Patetično. Imaš li Gugl, Lorense? Trampov tim je postigao četiri uspešna sporazuma, dok se Brisel žalio da su SAD bile preoštre prema Kurtiju. Sada Brisel propada i proziva Kurtija – a vi ne vidite licemerje”, napisao je Grenel na Tviteru.