Grlić Radman: Hrvatska će postaviti na Kosovu vojni kamp, puna podrška viznoj liberalizaciji

Grlić Radman
Izvor: GazzetaExpress

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je da Hrvatska podržava proces dijaloga Kosova i Srbije, postaviće vojni kamp na Kosovu i protivi se bilo kojoj promeni granica u Istočnoj Evropi, prenosi Gazeta ekspres.

"Podržavamo bilateralni dijalog između Kosova i Srbije i nadamo se da će se naći rešenje. Hrvatska se protivi bilo kojoj promeni granica", rekao je hrvatski šef diplomatije nakon sastanka sa kosovskom ministarkom spoljnih poslov Donikom Gervalom.

Grlić Radman je izjavio i da će Hrvatska podržati viznu liberalizaciju za Kosovo.

"Nadamo se da će razgovori po tom pitanju biti nastavljeni u junu. Zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova neka to i učine. Republika Hrvatska daje punu podršku liberalizaciji viznog režima", dodao je Grlić Radman.

Podsetio je i da je Hrvatska među prvim zemljama koja je priznala nezavisnost Kosova, dodajući da će se "prijateljstvo dve zemlje nastaviti i u budućnosti".

"Ne smemo da zaboravimo činjenicu da je Hrvatska među prvim zemljama priznala nezavisnost Kosova. Dali smo veliku podršku Kosovu da aplicira za članstvo u regionalne i međunarodne organizacije", rekao je Grlić Radman.

Izrazio je zadovoljstvo posetom Kosovu, a istovremeno je najavio i da će Hrvatska obezbediti 10.000 doza antikovid vakcina.

"Imao sam zadovoljstvo da obavestim ministrku Gervalu o raspodeli 10.000 doza vakcina kao deo prevencije protiv pandemije kovida-19 koja je ostavila velike posledice", rekao je Grlić Radman.

Dodao je i da je Hrvatska odlučila da na Kosovu postavi vojni kamp koji će, prema njegovim rečima uticati na stabilnost regiona.

Lio
06. Maj 2021.
Bravo hrastka
Марко
06. Maj 2021.
Logori sa srbima vec postoje, fali samo ustaski vojni kamp.
mark
09. Oktobar 2021.
g. radman pozdrav veliki .....