Grubješić: Realnost je da dijalog Beograda i Prištine stagnira

grubješić
Izvor: istinomer.rs

Predsednica Centra za spoljnu politiku Suzana Grubješić kaže da je realnost da je nedavno obeleženo 10 godina dijaloga Beograda i Prištine, a prema njenim rečima, kako stvari stoje, možda ćemo obeležiti još neku godišnjicu, prenosi N1.

"Realnost je da i taj proces stoji. Da li će se pokrenuti u drugoj polovini godine veliko je pitanje, jer uz formiranje kosovske vlade, izborni proces na Kosovu i dalje nije gotov, a što se tiče prioriteta, već se nova vlada izjasnila da joj prioritet nije dijalog sa Beogradom", rekla je Grubješić.

Dodaje da su postignuti neki konkretni rezultati, kojima "treba, ipak pridati značaj".

"Proces normalizacije jeste upravo proces, nije događaj, normalizovani su odnosi i što se tiče kretanja ljudi i priznavanja diploma, ali to nije sve, svi pozitivni primeri koje možemo nabrajati, nisu doveli do tog političkog sporazuma zbog kog je pokrenut dijalog i zbog kog je EU posredovala u dijalogu“, rekla je Grubješić.

Poslednji Janjičar
22. Mart 2021.
Kada je naš Duhovni Lider daleke 2000 godine govorio da će biti pregovora između Beograda i Prištine tj. između Srba i Albanaca, tada su mu se svi smejali.

I ne samo to, čak je rekao Albancima, da će zajedno sa Srbima sedeti u Parlamentu Kosova.

I Srbi i Albanci su mu se tada smejali.

Predvideo je da će originalni Bošnjaci izgubiti mesto u Parlamentu Kosova i da Albanci kao i Srbi neće poštovati one ljude koji su ih spasavali za vreme sukoba.