Gujon o suspendovanju njegovog Tviter naloga: Atak na slobodu mišljenja

Arno Gujon
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon suspendovanje njegovog Tviter naloga na toj društvenoj mreži vidi kao direktan napad na slobodu mišljenja i govora, prenosi RTV.

Gujon navodi da je društvena mreža "Tviter" bez ikakvog obrazloženja trajno suspendovala njegov nalog na kojem je imao više od 34.000 pratilaca, nakon što je reagovao na anketu koju je objavio jedan medij u kojoj se navodi da "gotovo polovina građana Srbije smatra da je KiM izgubljeno".

"Nalog mi je ukinut nakon što sam raskrinkao kontroverznu anketu koju je objavila televizija N1, u kojoj se navodi da je polovina građana Srbije spremna da prizna nezavisnost Kosova i zaboravi na KiM", rekao je Gujon za Tanjug.

On tvrdi da je anketu uradila u martu ove godine jedna nevladina organizacije koja sarađuje sa stranim medijima i ističe da njeno objavljivanje u ovom periodu vidi kao propagandu.

Gujon ističe i da je prvi put suspendovan na jednoj društvenoj mreži, ali naglašava da je već nekoliko puta doživljavao neprijatnosti tokom višegodišnjeg bavljenja humanitarnim radom na Kosovu.

"Bio sam cenzurisan u pojedinim francuskim i arapskim medijima i hapšen na KiM. Očigledno je to cena koju čovek mora da plati kad želi da brani istinu, pravdu i slabije i kad želi da se bavi humanitarnim radom", naveo je Gujon.

Dodao je da očekuje da će u najkraćem roku uspeti da vrati svoj nalog i da će ta društvena mreža promeniti odluku, za koju kaže da nema nikakvog smisla.

"Prethodnih deset godina objavljujem razne vesti u vezi sa Srbijom i KiM i sada kad je situacija na tom prostoru izuzetno napeta oni su mi ukinuli profil", naveo je Gujon.