Gutereš: Vučić posvećen regionalnoj stabilnosti i dijalogu pod okriljem EU

Antonio Gutereš
Izvor: RTK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša povodom osvajanja novog mandata na mestu šefa države.

"Želim da Vam uputim najsrdačnije čestitke i najbolje želje u novom mandatu na poziciji predsednika Republike Srbije. Uveren sam da će pod vašim vođstvom, dugogodišnje partnerstvo između Ujedinjenih nacija i Srbije ostati čvrsto i nepokolebljivo. Radujem se produbljivanju naše konstruktivne saradnje, posebno u oblasti Ciljeva održivog razvoja, kao i doprinosu Vaše zemlje mirovnim operacijama Ujedinjenih nacija", naveo je Gutereš u čestitki.
 
Gutereš je naveo da u vreme pojačanih regionalnih tenzija, pozdravlja snažnu posvećenost Vučića regionalnoj stabilnosti, promovisanju saradnje i dobrosusedskih odnosa i kontinuirano angažovanje u dijalogu pod okriljem Evropske unije u cilju postizanja trajnog mira i pomirenja u regionu. 

"U postizanju ovih ciljeva možete računati na punu podršku Ujedinjenih nacija. Želim Vam mnogo uspeha u vršenju dužnosti i uveravam Vas da će Ujedinjene nacije ostati snažan partner Srbije. Primite, Ekselencijo, izraze mog dubokog uvažavanja", navodi u čestitki generalni sekretar UN Antonio Gutereš, a koja je objavljena na sajtu predsednika Srbije.