Hadži Šalja potvrdio da su ga Tači i Haradinaj posetili dan pre glasanja za vladu

Endri Šalja
Izvor: GazzetaExpress

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske inicijative NISMA Hadži Šalja potvrdio je večeras da su ga kosovski predsednik Hašim Tači i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj posetili veče pre nego što je izglasana nova kosovska vlada.

Šalja je u emisiji "Frontal" na prištinskoj televiziji T7 izneno detalje o sastanku koji je imao sa Tačijem i Haradinajem.

"Došli su kod mene kao stari prijatelji. Niti sam ih pozvao, niti su se najavili. Oni su mi objasnili političku krizu. Rečeno mi je da koalicija u potpunosti zavisi od mog glasa. Rekao sam im da su moji saborci i da ih ne mogu izneveriti. Ja nisam dao glas za Avdulaha Hotija, već za njih dvojicu. U šali sam im rekao da je Aljbin Kurti razlog njihovog ujedinjenja. Došli su u jedan sat posle ponoći i boravili kod mene dugo", objasnio je šef poslaničke grupe Socijaldemokratske inicijative NISMA.

Prema njegovim rečima, problem u glasanju za novu kosovsku vladu nije bio u Avdulahu Hotiju, već u dešavanjima unutar njegove stranke, piše Gazeta Ekspres.

Šalja je istakao da je njegova zamerka bila što je Skender Rečica imenovan za ministra po drugi put, uz ocenu da on nije doneo glasove stranci.

"Imam svoje primedbe prema ministrima. Nemam ništa protiv da Veselja Krasnićija da postane ministar. Skender Rečica je dobar dečko, stranka mu je jednom pružila priliku. A kada vam stranka jednom pruži priliku, onda morate da dobijete glasove. Postavili smo ga za ministra, koji nije iz Mališeva, da donosi glasove stranci. On je ministar po želji Jakupa Krasnićija", ocenio je Šalja.

Šalja je bio je jedno od najpopularnijih imena poslednjih dana nakon njegove izjave da neće glasati za vladu Avdulaha Hotija, uprkos tome što je njegova stranka deo većinske koalicije.