Hadžiu: Ako Hoti pokuša da pogura ZSO, suočiće se s velikim otporom

Aljbuljena Hadžiu
Izvor: GazzetaExpress

Bivša ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu upozorila je kosovskog premijera Avdulaha Hotija da će se, ukoliko  pokuša da pokrene uspostavljanje Zajednice srpskih opština, suočiti sa velikim otporom i građanskim nezadovoljstvom, prenosi Gazeta Ekspres.

Na pitanje da li ovo podrazumeva proteste, Hadžiu je rekla da neće  mariti za situaciji vezanu sa pandemijom koronavirusa, ako postoji rizik da  Kosovo bude "uzdrmano".

"Sada smo veoma srećni što je briselski sastanak odložen, zbog činjenice da će svaki pokušaj Hotija da oživi Zajednicu naići na nezadovoljstvo i veliki građanski otpor. Ne možemo pitati za pandemiju ako se naša zemlja bosnizuje “, rekla je Hadžiu na T7.

Prema njenom mišljenju, Zajednica srpskih opština je „država u državi Kosovo“.

Hadžiu je rekla da, uprkos činjenici da je Hoti rekao da neće razgovarati o ZSO, oni prate situaciju, pošto je prema njenim rečima kosovski premijer promenio stav o mnogim pitanjima, pominjući pritom i „mini-Šengen“.

"Hoti kaže danas da nešto neće uraditi, sutra to uradi, stoga, iako to izjavljuje, uverena sam da će pokušati nešto da preduzme, pažljivo to posmatramo i ponašaćemo se u zavisnosti od situacije“, rekla je Hadžiu.