Hadžiu: Na poslanike vršen pritisak da ne glasaju za povlačenje sredstava iz Penzionog fonda

Bekim Hadžiu
Izvor: Reporteri

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiu rekao je da je na poslanike bio vršen pritisak da ne glasaju za Nacrt zakona o povlačenju sredstava iz Penzionog fonda, prenosi Reporteri.

Hadžiu kaže da poslanici Skupštine Kosova ne bi trebalo da budu pod političkim pritiscima, već da glasaju na sednici za ovaj Nacrt zakona, jer je to zahtev građana.

"Nadam se da će se poslanici u Skupštini odazvati zahtevu građana i glasati za ovaj predlog zakona. Postoji pritisak na poslanike iz Vlade da glasaju protiv ovog zakona. Ne razumem ovaj pritisak Vlade, kada znamo da imamo ministre u Vladi koji su povukli sredstva iz poverenja, imamo poslanike Pokreta Samoopredeljenje koji su povukli sredstva iz Fonda i nije logično da sami uzimate novac Fonda, a ne da glasate da građanin tako nešto omogući", istakao je Hadžiu.

On je dodao da se na Kosovu suočavamo sa uzastopnim krizama, pa treba razmisliti o reformi penzionog sistema.

"Suočavamo se sa stalnim krizama od pandemije, energetike i sada u ovoj drugoj sa rastom cena i inflacijom i veoma je neophodna direktna podrška građana. Pozivam i Vladu i poslanike Vlade da zajedno sednemo i napravimo penzijsku reformu", poručio je Hadžiu.