Hadžiu: Rok važenja delu vakcina koje je donirala Norveška ističe za sedam dana

Bekim Hadžiu
Izvor: Ekonomia online

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiu rekao je da rok važenja gotovo trećine od 180 hiljada vakcina Astra Zeneka koje je Norveška donirala Kosovu, ističe za sedam dana, dok ostatak vakcina ima rok važenja do kraja jula.

Hadžiu je na Fejsbuku napisao da je ovo “još jedna prevara aktuelne kosovske vlade, jer su vakcine koje je donirala Norveška ranije uklonjenje iz upotrebe u ovoj zemlji”.

„ Vakcine AstraZeneka koje je Norveška uklonila iz upotrebe pre nekoliko meseci sada su ponuđene kao pomoć Kosovu, ali nažalost rok važenja kod dela ove donacije ističe za samo sedam dana!!! Kada je Norveška ukinula vakcinu AstraZeneka pre nekoliko meseci, imala je na skladištu 180.600 doza. Od ovih vakcina, 52.800 doza ima rok upotrebe 30. juna 2021. godine, dok ostatak ovih vakcina koje je Norveška uklonila iz upotrebe ima rok upotrebe 30. jula 2021. To se dešava kada Vlada Kosova ne uspe sami obezbede vakcine, a drugi doniraju deo vakcina kojima ističe rok za sedam dana”, napisao je Hadžiu.

On je zatražio od kosovske vlade pristup dokumentaciji za ovu donaciju kako bi, kako je rekao, dokazali istinitost “ove skandalozne akcije ove vlade“.