Haki Rugova danas na sudu, njegov brat tvrdi da nije prekršio zakon

Ismet Rugova
Izvor: Koha ditore

Pred Osnovnim sudom u Peći danas će biti održano prvo saslušanje uhapšenog gradonačelnika Istoka Hakija Rugove, a njegov brat Ismet Rugova, vlasnik kompanije "Ma Con“, rekao je da očekuje pravdu za svog brata, negirajući da je bilo kršenja zakona u ovom slučaju, prenosi Koha.

Prema pisanju lista, hapšenje Rugove zajedno sa bivšim zamenikom gradonačelnika Ljuljzimom Bljakajem i drugim zvaničnikom opštine Fatonom Bujupijem povezano je sa ustupanjem nekih parcela opštine na korišćenje od strane kompanije "Ma Con“, koje su korišćene za kamenolom.

Gradonačelnik Istoka Haki Rugova suočiće se po drugi put sa sudskim procesom zbog sumnji da je u svojstvu gradonačelnika omogućo velike finansijske usluge za kompaniju "Ma Con“, u vlasništvu njegovog brata.

Ismet Rugova, brat Hakija Rugove, napisao je na Fejsbuku da u ovom slučaju nisu počinjena nikakva kršenja zakona i da, kako kaže, što se kamenoloma tiče on ima licencu od 2009. godine.

"Građevinska kompanija "Ma Con" ima preko 90 zaposlenih i u potpunosti posluje sa privatnim sektorom. Tačnije, u poslednjih 14 godina realizovali smo samo jedan tender, pre šest godina. Dakle, nije istina da imamo korist od države“, napisao je.

Rugova kaže da njegov brat pobedio na izborima u Istoku tri puta, i da se najnovije optužbe protiv njega iznose namerno znajući da će Kosovo uskoro ući u „izbornu godinu“.

"Ne zaboravimo da smo ušli u izbornu godinu i uporno se pokušava ocrniti Hakiu i DSK, jer u poštenoj trci teško da mogu biti poraženi. Pozivam vas da ne stvarate predrasude, već da sačekate pravdu (ako postoji?!) “, napisao je Ismet Rugova na Fejsbuku.

Rugovin advokat Besnik Beriša najavio je da je ročište pred pretpretresnim sudijom zakazano za danas u Osnovnom sudu u Peći.