Haljimi: I u ovim teškim trenucima vlast nalazi vremena da napadne opoziciju

Sibel-Halimi
Izvor: Gazeta Ekspres

Portparolka Demokratskog saveza Kosova Sibelj Haljimi istakla je da čak i u teškim vremenima, kada se Kosovo suočava sa višestrukim krizama, vlast pronalazi vremena da napadne opoziciju, prenosi Reporteri.

Haljimi je naglasila da vlast ne može sakriti činjenice tako što manipuliše javnošću.

"Kada čitav svoj politički put bazirate na propagandi, napad na opoziciju vidite kao rešenje za sve, čak i kada je šansa da vodite državu više od 50 odsto. U vreme kada zemlja prolazi kroz višestruke krize, vladajuća partija u težnji da manipuliše javnošću nađe vremena da stvori "tačke", preko kojih napada opoziciju. Međutim, nijedan od ovih izmišljenih događaja ne može poništiti stvarne činjenice", rekla je Haljimi.

Ona je dodala da je DSK dugo tražio od Vlade da preduzme mere i pripremi se za energetsku krizu.

"DSK već dugo traži od vlade da preduzme mere za pripremu za energetsku krizu, uključujući blagovremenu popravku postojećih blokova KEK-a, izgradnju novih proizvodnih kapaciteta, obezbeđivanje dugoročnih ugovora za snabdevanje tokom zime, kao i stimulisanje ulaganja u alternativnu energiju", naglasila je Haljimi.

Ona je podestila da je DSK takođe od marta ove godine nudio kosovskoj vladi ideje i rešenja za suočavanje sa inflacijom, poput smanjenja akciza i PDV-a na osnovne proizvode i derivate, što je vlast, kako je istakla, ignosrisala.

Prema njenim rečima, DSK je takođe tražio socijalni dijalog kako bi štrajk prosvetara bio prekinut.

"Vlast je i to, kao i sve dod sada, pretvorila u bahatost i linč nastavnika. Ne postoji video koja može da ubedi građane da "imamo neviđeni ekonomski rast". U stvarnosti se samo povećao broj problema i poteškoća sa kojima se naši građani suočavaju u svakodnevnom životu zbog nesposobnosti i neodgovornosti vlasti“, zaključila je Haljimi.