Haljimi: Ovo je kraj dijaloga, Amerika i Srbija će dalje pregovarati o konačnom rešenju

Fisnik Haljimi
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Kosova Hašim Tači ne treba da podnese ostavku jer ne postoji zvanična optužnica protiv njega, koja možda neće ni biti prihvaćena, izjavio je za Kosovo Onlajn analitičar iz Prištine Fisnik Haljimi, ali je istakao da je budućnost dijaloga mračna, a da će do rešenja doći u pregovorima SAD i Srbije.

Haljimi navodi da međunarodno pravosuđe i politika nisu sinhronizovani i mnogi smatraju da je najava optužnice za Tačija vrsta političke zamke koja čini nastavak dijaloga Beograda i Prištine neizvesnim.

“Budućnost dijaloga je trenutno mračna. Niko ne može da predvidi šta će se desiti. Slutim da je ovo kraj pregovora i da će ubuduće ekskluzivno pregovarati Amerika i Srbija o tome šta će Beograd prihvatiti kao konačno rešenje", naglasio je Haljimi.

Odluku kosovskog premijera Avdulaha Hotija da se povuče iz dijaloga, Haljimi komentariše kao očekivanu.

"Hoti je svestan da ovo nije njegov proces, koji je pri kraju. Sve što se moglo pregovarati je pregovarano i rešenje imamo na stolu, a to je razgraničenje Kosova i Srbije", rekao je Haljimi.

Tatic Mile
26. Jun 2020.
Haljimi shvati da si drzavljanin Srbije i da je Kosovo srce Srbije. Za njega smo vec jednom ratovali, a ako moradnemo i drugi put ja ti ne bi bio u kozi.
Miki
26. Jun 2020.
🤣🤣🤣 sanjajte, sanjajte i more , jer, ne moze se ni na more . ..🤣🤣🤣
Srki
26. Jun 2020.
Ne pozivajte na rat..Srbin Sam,Ali sta ocekujete? Ocete opet bombardovanje,a I Ameri I skoro cijeli svijet bi jedva docekao,oni su pod zastitom Amerike I evrope,mi ni pod cijom...Sad ce Neko reci Rusi su uz nas,ja nesto ne mislim da bi zaratili da Amerikom I evropom zbog bas,nisu ni glupi,niti smo Im mi toliko vazni...Tako da pustite ove albanske budale neka mlate sta hoce,Kosovo ce se vratiti prirodnoj,pa kad - tad...
Milan
03. Jul 2020.
Pa gospodine dali si zaboravio daje Amerika i otela Kosovo od Srbije. Pa logicno i da pregovara ju kako da vrate Kosovo Srbiji, jer ocigledno uvideli dasu pogresili.