Haljiti: Albanci na Zapadu govore da na Kosovu trpe teror da bi dobili politički azil

Džavit Haljiti
Izvor: Reporteri

Poslanik Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti je u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Kosova Donikom Gervalom Švarc istakao da mnogi Albanci traže politički azil širom sveta pod izgovorom da im se na Kosovu preti, prenosi Gazeta ekspres.

On je rekao da su se neke od kosovskih ambasada širom sveta pretvorile u preduzeća koja se međusobno takmiče u zaradi. 

"Naše ambasade su se pretvorile u preduzeća i trkaju se jedna sa drugom koja će više da zaradi, izdajući pasoše i lične karte. Da li treba izdavati dokumenta onima koji su lagali o teroru koji se navodno vrši na Kosovu," naveo je Haljiti.

Poslanik DPK-a izjavio je da u svetu postoji anti-kosovski pokret od strane samih građana Kosova, koji su otišli u inostranstvo i tražili politički azil tvrdeći da im se na Kosovu preti.

"Mnogi Kosovari se predstavljaju lažnim imenima i tvrde da su druge nacionalnosti, govoreći da im Albanci na Kosovu prete, i na taj način dobiju azil. Postoji anti-kosovski pokret Kosovara na Zapadu, a kako bi sebi obezbedili status političkih azilanata. Koriste i veru, tvrdeći da se na Kosovu ne poštuju verska prava", tvrdi Haljiti.