Haljiti: Gradonačelnici na severu ostavkama mogu da pomognu da se situacija poboljša

Džavit Haljiti
Izvor: Facebook

Poslanik Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti rekao je da četiri gradonačelnika opština na severu Kosova mogu da pomognu da se situacija poboljša tako što će podneti ostavke, prenela je Koha.

"Ako Evropa i Amerika kažu - sklonite ih iz opština i neka obavljaju svoje dužnosti na drugom mestu, ja sam za to da ovi predsednici dobrovoljno kažu da su spremni da podnesu ostavku kako bi pomogli da situacija deeeskalira. Oni znaju da sutra, kada budu održani izbori, više neće biti izabrani za predsednike opština“, rekao je on.

Haljiti je naveo da ne može da razume pristup Vlade i bilo kog njenog člana koji imaju, kako je rekao, toliko pogrešne stavove u odnosu na zahteve međunarodne zajednice. 

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da premijer Aljbin Kurti izazove parlamentarne izbore.

„Verujem da je moguće da Kurti isprovocira izbore ako veruje da će imati više glasova nego što je dobio prvi put. Ako gospodin Kurti nastavi ovako, možda će imati problema i unutar svoje stranke”, rekao je on.

Haljiti je rekao i da je premijer Albanije Edi Rama dao sve od sebe da stvori bratske odnose sa svim premijerima Kosova.

"Za mene, a i za Albance, trebalo bi da bude jasno da je Tirana centar Albanaca, a ne negde drugde“, rekao je Haljiti.