Haljiti: Kurti se protivi ZSO da bi pobedio na izborima

Džavit Haljiti
Izvor: Facebook

Poslanik Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti smatra da će premijer Kosova Aljbin Kurti ponovo iskoristiti pitanje Zajednice srpskih opština, te da će i na narednim izborima njegov moto biti "rat protiv Zajednice", kako bi dobio podršku građana, prenosi Gazeta Blic.

Haljiti je podsetio da je isti stav o ZSO, Kurtija i doveo na vlast.

"Kada je Kurti izjavio da neće prihvatiti Zajednicu pobedio je na izborima sa motom 'rat protiv ZSO'. I sada govori da je neće prihvatiti. Problem je što, kada ste u opoziciji i kada ste u vlasti, menjaju se i odgovornosti. I, imam utisak da će nas i sada postepeno vodi ka izborima, i da će pokušati da vodi  kampanju sa motom, 'obećao sam da neću formirati Zajednicu, nisam uradio i neću to da uradim da bih pobedio na izborima'", rekao je Haljiti.

Govoreći o sastanku u Briselu, ocenio je da je kosovski premijer politički prošao bolje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Ono što ja mislim, Kurti je politički bolje prošao od Vučića na jučerašnjem sastanku zbog činjenica da je on dao ponudu i prema mojim informacijama ponuda je bila da se potpišu svi ugovori i potpiše statut ZSO", naveo je Haljiti.