Haljiti: Novi predsednik DPK mora da ispunjava standarde, ko je Gent Cakaj?

Džavit Haljiti
Izvor: Facebook

Demokratska partija Kosova održaće Konvenciju za izbor predsednika stranke 3. jula ove godine, a još se ne zna ko će biti potencijalni kandidati, iako se šuška da su među njima Memlji Krasnići, Uran Ismailji, Vljora Čitaku, ali i ličnosti iz u inostranstvu kao Gent Cakaj, koji je neko vreme bio ministar spoljnih poslova u Albaniji.

Zanimljivo je da jedan od uticajnih članova DPK Džavit Haljiti za Cakaja uopšte ne zna.

"Ko je on?”, odgovorio je Haljiti na pitanje novinara pre nego što su ga obavestili da je reč o bivšem ministru u Albaniji.

"Aha, aha, možda, možda postanemo uvoznici", rekao je Haljiti.

"Onaj koji se kandiduje na osnovu statusa stranke i koji osvoji glasove biće u prilici da postane predsednik", dodao je Haljiti.

Rekao je da predsednik DPK mora ispuniti određene standarde.

"Standardi su da će sistematizovati stranku, sprovesti reforme. Mora biti u stanju da radi s timom i stvori dobar tim, ne lično prijateljski tim, već tim koji će unaprediti stranački posao. Znam da je Enver kandidat, za druge ne znam jer ne znam postoje li standardi i kakve su šanse da se prijave za predsednika", izjavio je Haliti za Ljajmi.

Od odlaska bivšeg predsednika stranke Kadrija Veseljija, koji je u Hagu optužen za ratne zločine, do sada je Enver Hodžaj bio vršilac dužnosti predsednika.