Hamiti: Kurtijeva vlada iz dana u dan uništava Kosovo

Gazzeta Express
Izvor: Gazzeta Express

Nekadašnji saradnik Ibrahima Rugove, Muhamet Hamiti, reagujući na izjavu premijera Aljbina Kurtija da njegova vlast vodi politiku povaratka emigranata, podsetio je da je za vreme Kurtijeve vladavine 100.000 Albanaca otišlo sa Kosova.

"'Naš put je put ka povratku emigranata', rekao je danas premijer Kosova Aljbin Kurti na video snimku. On je to govorio nasmejan i samozadovoljan,  dok je u poslednje dve godine njegove vladavine 'nade', preko 100.000 razočaranih stanovnika Kosova otišlo i povećalo broj emigranata, za koje Kurti tvrdi da će se vratiti", napisao je Hamiti na Fejsbuku.

Naveo je i da je zamenik premijera Besnik Bisljimi pre 10 danas rekao da je "odlazak stanovnika Kosova je nešto normalno".

"Ova Vlada Kosova proteruje kosovske građane, povećava našu emigraciju, sa ciljem povratka emigracije! Zar to nije apsurdno? Ova Vlada iz dana u dan uništava Kosovo, sve više i više. Vlada Aljbina Kurtija prezire građane Kosova, ubija njihovu nadu i vređa njihovu inteligenciju. Izumiranje Kosova neće prestati, dok ova vlast ne ode. Naravno, sve je u rukama građana Kosova, onih koji su glasali za to i onih koji nisu glasali za ovu demagošku Vladu", naveo je Hamiti.