Haradinaj: Aljbin Kurti je saučesnik u zločinu

Ramuš Haradinaj
Izvor: Reporteri

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je premijer Aljbin Kurti "saučesnik u ubistvu 35-godišnje trudnice".

Haradinaj je na Fejsbuku, povodom ubistva koje se sinoć dogodilo ispred Ginekološko-akušerske klinike u krugu Kliničkod centra u Prištini, naveo da "ubijenu nije zaštitila država od koje je zatražila pomoć".

"Aljbin Kurti je saučesnik u zločinu! Bio je potreban sablasni zločin nad majkom i njenim nerođenim detetom, da bi se ceo narod užasnuo koliko daleko je otišao zločin u ovoj zemlji. Ubijena je tražila pomoć države, koju nažalost, zajedno sa svakim od nas, svaki dan malo po malo ubijaju, ali je država nije zaštitila", napisao je Haradinaj.

Haradinaj je za takvo stanje direktno optužio i premijera kosova Aljbina Kurtija.

"Premijer koji defunkcionalizuje pravosudni sistem u zemlji prepolovljavanjem plata sudijama i tužiocima, koji ponižava policiju, ostavlja je u krpama i sa mizernim platama, koji tera lekare da napuste posao i zemlju, jer ne mogu da žive od toga, koji ugrožava funkcionalnost školskog sistema ostavljajući nastavnike da štrajkuju duže od mesec dana, čime se država pretvara u marionetu međunarodne zajednice, svesno ili nesvesno se pretvorio u saučesnika u jezivim zločinima koji se dešavaju svaki dan", napisao je Haradinaj.