Haradinaj: Građani pokradeni kroz račune za struju, ispitati stranačko zapošljavanje u KEK

Ramuš Haradinaj
Izvor: Reporteri

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je Tužilaštvo da ispita partijsko zapošljavanje koje u Kosovskoj energetskoj korporaciji sprovodi Pokret Samoopredeljenje, kao i račune za struju zbog sumnje da su, kako je naveo, građani pokradeni velikim iznosima za utrošenu električnu energiju.

"Pozivam Tužilaštvo da istraži naduvane račune za električnu energiju. Premijeru, energetska kriza na Kosovu se ne rešava enormnim zapošljavanjem stranačkih kadrova", naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

On je upitao premijera Aljbina Kurtija da li je svestan da u mnogim slučajevima računi za električnu energiju premašuju duple iznose od onoga što bi trebalo da plate, a da postoje ozbiljne sumnje da su "naduvani" iznad bilo koje tarife, kategorije ili kriterijuma.

"Danas, kada je jasno da su građani ostavljeni potpuno sami, pozivam istražna tela da, uz istrage o zloupotrebama prilikom zapošljavanja u KEK, pokrenu istrage o najnovijim računima za struju. Postoje ozbiljne sumnje da su građani pokradeni”, naveo je Haradinaj.