Haradinaj: Izbor Bajdena za Kosovo nova nada

Ramuš Haradinaj
Izvor: Reporteri

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj uputio je čestitku predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džou Bajdenu u kojoj je naveo da je njegov izbor doneo novu nadu za perspektivu Kosova.

„Iskreno vam čestitam na inauguraciji 46. predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Američki građani su verovali u vašu viziju i vođstvo. Isto važi i za mnoge zemlje širom sveta, posebno na Balkanu. Na Kosovu je vaš izbor doneo novu nadu za perspektivu naše zemlje“, naveo je u čestitki Haradinaj, koju je objavio na Fejsbuku.

Dodao je da je svaki građanin svestan i zahvalan Bajdenovog velikog doprinosa kosovskoj slobodi i suverenitetu.

„Vaše ime je usko povezano sa istorijom naše nove države i Albanci nikada neće zaboraviti šta ste učinili za Kosovo“, naveo je Haradinaj.

Dodao je da je spor Kosova sa Srbijom prešao na diplomatski nivo, ali da još uvek nije rešen.

„Kao zemlja, naporno radimo već dugi niz godina kako bismo ostvarili našu težnju da budemo potpuno priznata država i poštovana članica NATO, EU i UN. Sa ovim izazovima koji su pred nama, dobro je znati da Kosovo sada ima ne samo saveznika, već i bliskog prijatelja u Beloj kući i naš narod je uvereni u vašu podršku“, dodao je Haradinaj.

Pozvao je Bajdena da poseti Kosovo.

„Na sledećim parlamentarnim izborima 14. februara podneo sam kandidaturu za predsednika Kosova. Biće nam čast da vam poželimo dobrodošlici u našu zemlju, gde ste predsedniče, već deo istorije i uveren sam i optimističan da ćemo zajedno napisati poglavlje budućnosti Kosova“, poručio je Haradinaj poželevši Bajdenu mnogo sreće i uspeha.

 

Neki
21. Januar 2021.
Malo sutra samo po rezoluciji može se postići dogovor a kosovo kao državu nikad 😂! !!!!