Haradinaj: Izglasavanje nepoverenja Vladi jedino rešenje za spas Kosova

Ramuš Haradinaj
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj poručio je nakon hapšenja dvojice zvaničnika u kosovskom Ministarstvu trgovine da je sazivanje vanredne sednice i izgalasavnje nepoverenja Vladi jedino rešenje.

Haradinaj je putem Fejsbuka naveo da je degradacija vlasti dostigla ogromne razmere, kako na unutrašnjem tako i na spoljnom planu.

„Dokle god su toliki vladini funkcioneri i ljudi bliski vlasti i vladajućoj partiji umešani u razne afere, nezabeležene na Kosovu, optužbe se upućuju samo na jednu adresu. Njihov šef i vođa je upravo onaj koji ih je angažovao i dodelio im moć i odgovornost, premijer zemlje i predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti“, istakao je Haradinaj.

Bivši kosovski premijer poručio je da je, imajući u vidu da Kosovo ima posla sa „neodgovornim i nesavesnim čovekom“, koji je, kako je rekao, „bolestan od vlasti“, obavezna hitna mobilizacija svih onih koji „vole otadžbinu i zastupaju interese zemlje i građana, bez partijskih razlika“.

„Sazivanje vanredne sednice za smenu vlade putem nepoverenja jedino je rešenje da se spase zemlja i otvori put Vladi nacionalnog jedinstva i novim izborima“, zaključio je Haradinaj.