Haradinaj: Kosovo je izgrađeno u senci negiranja ljudskih prava

Ramuš Haradinaj
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je povodom Međunarodnog dana ljudskih prava da je Kosovo izgrađeno u senci negiranja ljudskih prava od strane autoritarnih i okupacionih sistema.

„Kosovo je izgrađeno u senci negiranja ljudskih prava i definitivno se sećamo podrške naših prijatelja u Natou, predvođenih SAD, koji su osudili kršenje prava našeg naroda“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je naveo da je današnji dan važan za Kosovo, nakon ozbiljnog kršenja ljudskih prava od strane autoritarnih i okupacionih sistema.

„Za nas kao državu ovaj datum je važna uspomena, jer smo doživeli ozbiljna kršenja naših prava od strane autoritarnih i okupacionih sistema. I danas, posle 15 godina nezavisnosti i skoro 25 godina oslobođenja, posvećeni smo zaštiti ovih vrednosti kako bismo obezbedili da dostojanstvo svakog čoveka bude neprikosnoveno. Danas, mi, kao nezavisna i demokratska država, nastavljamo put ka budućnosti u kojoj su pravda i poštovanje ljudskih prava garantovani i zaštićeni kao osnovne vrednosti, uključujući i ovu Deklaraciju u našem Ustavu“, poručio je Haradinaj.