Haradinaj nakon sastanka sa Mustafom i Ljimajem: Nismo govorili o mestu predsednika

ramuš haradinaj
Izvor: RSE

Nakon sastanka lidera tri vladajuće partije, predsednik ABK Ramuš Haradinaj je izjavio da na sastanku nije razgovarano o mogućim kandidatima za mesto kosovskog predsednika, već o temama koje su važne za vladu u narednim danima.

"Sastanak se vodio o zajedničkoj agendi u vezi sa Zakonom o obnovi ekonomije i o budžetu. Uvek vodimo diskusije. Ovog puta smo govorili i o potrebi za mobilizacijom radi održavanja vanredne sednice kako bi prošli Zakon o obnovi i Zakon o budžetu", rekao je Haradinaj.

Upitan da li će podržati DPK za mesto predsednika, Haradinaj kaže da je u stalnoj komunikaciji sa Veseljijem.

"U stalnoj sam komunikaciji sa DPK i predsednikom Veseljijem, ali nemamo još uvek neki rezultat. Mislim da je Kosovo uvek bilo na strani pravde i zakona. Pravda je dokazala pravednu borbu OVK. Nadamo se da optužnice neće biti potvrđene. Verujući u pravdu i zakon, podržavam sve građane Kosova koji bi se mogli suočiti sa Specijalnim sudom", rekao je Haradinaj.

Međutim, odbio je da odgovori na pitanje da li će napustiti vladajuću koaliciju ako ne zauzme mesto predsednika, prenosi Koha.

"Nisam u toj klimi ulazaka-izlazaka, na poslu smo, da pomognemo sebi i Kosovu, u nekim situacijama u kojima možemo. Nadam se da ćemo naći jedno rešenje za sve nas", rekao je Haradinaj.

Njegova stranka ABK, insistira da  Haradinaj bude predsednik, a članovi stranke su u mnogim slučajevima pretili izlaskom iz koalicije ako se to i ne dogodi.

Predsednički mandat Hašima Tačija završava se na proleće, ali bi mogao da se završi i ranije ukoliko bude potvrđena optužnica Specijalnog suda koja ga tereti za ratne zločine.