Haradinaj: Ne razmišljam trenutno o preuzimanju funkcije predsednika Kosova

Ramuš Haradinaj
Izvor: Klan Kosova

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da ne razmišlja o tome da bi mogao da postane predsednik Kosova u slučaju odlaska Hašima Tačija sa funkcije. 

Kako prenosi Ekonomia onlajn, Haradinaj je u emisiji "Debata plus" rekao da u ovom trenutku ne može da planira položaje, već kako da se prevaziđe situacija u kojoj je najavljena optužnica protiv predsednika Tačija i predsednika DPK Veselija.

"Nisam pitao ni tražio položaj. Namera nije da gledamo šta dajemo i šta dobijamo. Moramo da gledamo kako da prevaziđemo ovu situaciju", istakao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da kosovski lideri ne treba da postanu plen pohlepe i naglasio da je potrebno nacionalno jedinstvo, uključujući i Pokret Samoopredeljenja.

"Ne usuđujemo se ni na koji način da izrazim pohlepu za nečim. Mora postojati nacionalno razumevanje, bez isključenja Samoopredeljenja", rekao je Haradinaj.

"Moramo biti oprezni kao narod. Istorija nas je naučila da kada nismo bili na nivou odgovornosti plaćali smo velike račune. Mi nosimo ove posledice kao narod. Nisu u pitanju samo Tači i Veselji", rekao je Haradinaj.