Haradinaj: Od onih koji su nekada bili maženi, postali smo priča prezira

Ramuš Haradinaj
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da vlada Aljbina Kurtija Kosovo samo vraća u propast i izrazio zabrinutost zbog toga što je Kosovo, kada je reč o međunarodnim saveznicima, iz privilegovanog stanja prešlo u kažnjeno, prenosi Reporteri.

Govoreći o prilici koju je Kurti imao u upravljanju zahvaljujući veoma velikom broju glasova, Haradinaj je naglasio da je premijer upropastio svoju perspektivu upravljanja.

"Dešava se suprotno. Vlada i Kurti su nas vratili u propast. Ne samo da nije stvorio ono što do sada nije stvarano, nije donelo nadu, perspektivu, priliku, naprotiv, pretvorilo se sve u ruševinu onoga što se gradilo decenijama", kazao je Haradinaj za Kosovo Live.

Dodao je da je najtragičnije rušenje odnosa sa bezbednosnim međunarodnim saveznicima, odnosno to što je Kosova iz privilegovanog prešlo u kažnjeno.

"Ono što je najtragičnije je rušenje poverenja u naše bezbednosne saveznike. Od onih koji su nekada bili maženi kao država, kao nacija, kao priča o uspehu, danas smo postali priča prezira, omalovažavani smo i nalazimo se u situaciji koja je zaista tragična", kazao je Haradinaj.