Haradinaj: Ojačati političku alternativu i staviti tačku na antidržavnu Kurtijevu vladu

sednica Predsedništva Alijanse za budućnost Kosova u Peći
Izvor: Facebook

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj poručio je, na sednici Predsedništva te stranke u Peći, da je Kosovo zbog trenutnog rukovodstva na ivici da izgubi podršku strateških partnera, posebno SAD, ukazujući da je u toj situaciji neophodno da ojačaju političku alternativu koja stavlja tačku na, kako ističe, "antidržavnu vladu Aljbina Kurtija".

Haradinaj je na Fejsbuku naveo da je Kosovo danas na raskrsnici, u odlučujućoj političkoj fazi, te da pravac kojim je krenulo rukovodstvo ugrožava sva dosadašnja dostignuća Kosova.

Kako navodi, gubljenje podrške strateških partnera, posebno partnerstva sa Sjedinjenim Državama, moglo bi imati katastrofalne posledice.

"Predsedništvo Alijanse danas u gradu gde je nastalo, u Peći, sa istorijom dugom hiljadama godina i nikad potčinjenom, kao ni u poslednjem ratu za slobodu i za otadžbinu, počinje ciklus razgovora o konkretnim akcijama mobilizacije i proširenja i jačanja stranke, koja je svoje jezgro već stvorila sa Socijaldemokratskom inicijativom, Klubom intelektualaca E-30 i Konzervativnom listom. Ova politička unija će rasti i nećemo stati dok ne stvorimo kritičnu masu koja će stati na kraj ovoj antinacionalnoj vladajućoj logici i nije nimalo slučajno zašto baš krećemo iz Peći", poručio je Haradinaj.

Dodaje da je Kosovo odlučno na svom evroatlantskom putu i ​​kada je reč partnerstvu sa saveznicima, posebno sa Amerikom.

"To je nepromenljivo, bez obzira na to ko će danas ili sutra biti u vladi. A da bi se to desilo, pred nama se postavlja nekoliko hitnih zadataka. Prva stvar je vratiti dostojanstvo ličnosti koju ova vladajuća kasta nemilosrdno uništava, demokratiju u zemlji, zaustaviti zabrinjavajući trend emigracije i prilagoditi Kosovo da postane deo velike evropske porodice i član Natoa", poručio je Haradinaj.