Haradinaj-Stubla citirala Rugovu: Konfederacija sa Albanijom je pitanje budućnosti

Gazzeta Express
Izvor: Gazzeta Express

Alijansa za budućnost Kosova sve češće ispoljava svoj stav da će organizovati referendum o ujedinjenju sa Albanijom 2025. godine, ukoliko se, kako kažu iz te stranke, do tada bude ciljano prolongiralo univerzalno priznanje Kosova i ukoliko bude pokušano stvaranje zamrznutog konflikta u odnosu sa Srbijom – umesto bezuslovnog priznavanja nezavisnosti, prenosi Indeksonlajn.

Nakon sve ćešćih izjava lidera ABK Ramuša Haradinaja, koji je pre nekoliko dana izjavio da „ukoliko ne bude napredka u roku od pet godina na Kosovu, nećemo prihvatiti zamrznuti konflikt, već ćemo ići na referendum o ujedinjenju sa Albanijom“, danas je ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj-Stubla iz redova ABK, putem posta, u znak sećanja na dr. Ibrahima Rugovu, na godišnjicu njegove smrti, indirektno upozorila da bi takav stav mogao da postane stvarnost ako se ne krene ka zaključivanju univerzalnog priznanja Kosova.

„Rugova: Konfederacija sa Albanijom je pitanje budućnosti. Trenutno narod na Kosovu zanima samo nezavisna država a to je trebalo da postane stvarnost juče, a ne sutra“, to je napisala je Haradinaj-Stubla, reagujući na godišnjicu smrti bivšeg kosovskog predsednika.