Haradinaj Stubla: Odbijen zahtev Petkovića da uđe na Kosovo

haradinaj-stubla
Izvor: Ekonomia online

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Meljiza Haradinaj-Stubla objavila je da je direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću zabranjen ulazak na Kosovo, gde je danas trebalo da poseti srpske porodice pogođene poplavama.

"Posle interesovanja medija, obaveštavam javnost da je večeras MIP odbio zahtev srpskog zvaničnika Petra Petkovića za posetu Republici Kosovo“, navela je Haradinaj- Stubla u objavi na Fejsbuku.

Prema njenim rečima, to se dogodilo jer se Srbija i dalje ponaša destruktivno.

"Nastavak kršenja i zlostavljanja proizvoljnim hapšenjima i nezakonitim pritvaranjem građana Kosova (prošle nedelje!), korišćenje ilegalnih i tajnih puteva za uvođenje 'sumnjivih vakcina' na Kosovo u cilju ugrožavanja državne bezbednosti i javnog zdravlja. Pokušaj da se nastavi kampanja protiv kosovske državnosti - nedavno je Katar pozvao da ne 'lobira za Kosovo' flagrantnim kršenjem sporazuma iz Vašingtona i Brisela, povećavanjem provokacija, pretnji, lošeg ponašanja i prljavih igara koje donose nesigurnost i destabilizaciju u region i šire! Stoga, neka se drže podalje od Kosova", napisala je Haradinaj-Stubla.

Ja
14. Januar 2021.
Ova provocira da se ukljuci medjunarodne sve te za ljudska prava da se spreci albanska teroristicka laz i nepravda dosta je njihove lazi i sile kosovo je srbija nemaju tog prava da zabrane narod sa kosova to je srpska drzava slobodna je zemlja i sloboda naroda sprecite te nepravde sto nemaju nikakvog prava naroda da zabrane od njihovih prava !!!!!!!
Ivan
14. Januar 2021.
Prvo nauči srpski jezik,pa piši komentare!
Ja
14. Januar 2021.
Ovo je preterano da se zaustave albanske silne lazi i provokacije dosta je svega i njihove lazi dokle ce svet samo gledati i nista protiv zla ne preduzima zaustavite svo to zlo na kosovu !!!!!!
Ja
14. Januar 2021.
Nemaju tog prava spreciti naroda od svojih prava !!!!!
Oni
16. Januar 2021.
Bravo stubila Haradinaj