Haradinaj: Vlada Kosova svojim bezobrazlukom pokušava da neuspehe predstavi kao uspehe

Ramuš Haradinaj
Izvor: Kosovo Online

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj nazvao je 2023. godinu izgubljenom u svakom segmentu života i politike, ističući da trenutna kosovska vlada svoje neuspehe predstavlja kao uspehe.

On je na Fejsbuku naveo da ne pamti se da je Kosovo imalo goru godinu od 2023, sa neuspesima u svakom segmentu života i politike.

„Pogoršanje međunarodnog položaja Kosova; sankcije i kazne od strateških saveznika; nema priznanja, nema stranih ulaganja; defetizam u odnosu na Srbiju i pretnju nezavisnosti 2008. godine; enormno povećanje cena osnovnih artikala, energenata, poreza, osnovnih namirnica; neuspeh u investicijama i privrednom razvoju; u obrazovanju i zdravstvu; sa najnižim platama u regionu; sa nerešenim koruptivnim poslovima sa državnim rezervama i trgovinom energentima; sa beskrupuloznim ratom protiv pravosuđa, sa masovnim odlaskom omladine iz zemlje i tako dalje“, napisao je Haradinaj.

Dodao je da Vlada Kosova svojim bezobrazlukom pokušava da sve ove neuspehe predstavi kao uspehe.

„Očigledna drskost vlasti je da sve ove neuspehe predstavi kao uspehe. Svi ovi propusti ne mogu proći nekažnjeno. Zato je danas, više nego ikada, potrebno jedinstvo i mobilizacija da se zaustavi propadanje društva i države“, poručio je on.