Haziri: Bavljenje politikom mi se samo nametnulo, to nije moj prvi izbor

Lufti Haziri
Izvor: Facebook

Gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri iz DSK, koji se pominje kao jedan od kandidata za novog predsednika te stranke, izjavio je da bavljenje politikom nije bila njegova želja, nego da mu je to na neki način nametnuto, prenosi Reporteri.

Haziri je rekao da nije sanjao o tome da će biti političar, već da je to rezultat životnih okolnosti.

"Živim na Kosovu već 14 godina i nisam drugu alternativu osim bavljenja politikom. Kada sam se odvojio od roditelja i odlučio da počnem život na Kosovu gde sam došao u kuću moje bake, dok su roditelji ostali da žive u Švajcarsko. Osnovao sam tu i porodicu i nastavio veze sa očevim aktivnostima u emigraciji. Nastavio sam stopama mog dede koji se borio u Drugom svetskom ratu i mog pradede iz vremena carstva, i njihovo nasleđe me je obavezalo da uđem u politiku, što sam shvatio i kao svoju dužnost. Želeo sam da budem učitelj ili da budem u vojsci, to su bili moji dečji snovi, a bavljenje politikom nije moj izbor, već mi je nametnuto, kao što je nametnuto i mnogim drugim ljudima koje poznajem", rekao je Haziri.

Haziri je naglasio i da postoji puno razloga zbog kojih ne žali što se upustio u političke vode.

"Ostvario sam svoje snove i ideale u vezi sa pravima, slobodom, nezavisnošću zemlje, sa onim što je Kosovo kao zemlja postiglo. I kada izađem iz politike uživaću u mirnom  porodičnom životu", kaže Haziri.